Acidophilus

Méregtelenítés | méregtelenítő kúraMinden ember szervezetében roppant mennyiségű baktérium található, melynek csupán kis százaléka káros, hozzávetőlegesen a háromnegyed része hasznos baktérium, mint például az acidophilus.

Amikor a hasznos és káros baktériumok aránya megfelelő a szervezetben, akkor egészséges a bélflóra, nincsenek jelen emésztési problémák, betegségek, és az immunrendszer is megfelelően működik.

A káros baktériumok fertőzéseket és betegségeket okozhatnak, valamint nagy részük mérgező a szervezet számára melléktermékeik által. Ám ezek a káros baktériumok csak akkor képesek romboló hatásukat érvényesíteni, ha túl nagy arányban vannak jelen a szervezetben, mely révén felborul az egyensúly és az immunrendszer túl gyenge ahhoz, hogy ellenálljon ezeknek a baktériumoknak.

A hasznos baktériumok pusztítói

Elég sok tényező létezik, melyek a hasznos baktériumok, köztük az acidophilus pusztulásához vezethetnek, ezáltal elősegítve a bélflóra egyensúlyának felborulását. Az egészség megóvása érdekében figyelni kell ezekre a tényezőkre és a lehető leginkább távol tartani szervezetünktől.

Ilyen pusztító hatással bír a hasznos baktériumokra a csapvízben található klór és nátrium fluorid. Ez ellen leghatékonyabban úgy tudunk védekezni, hogy nem fogyasztunk csapvizet, csak szénsavmentes ásványvizet, vagy tisztított vizet. A klórmentesítő víztisztító készülék csapra szerelhető, tökéletes megoldás lehet az acidophilus védelmében.

Erőteljes pusztító hatással bír a hasznos baktériumokra a dohányzás és az alkohol, a drogok és egyes gyógyszerek.

Táplálkozással is sokat lehet rontani a helyzeten, a túl fűszeres ételek, a szintetikus adalékanyagokkal telített félkész ételek, valamint az egyszerű cukrok, illetve cukros és szénsavas üdítők roppant mértékben képesek pusztítani a hasznos baktériumokat.

A gyógyításban olyan gyakran használt antibiotikumok elsöprő győzelmet aratnak a bélflóra felett. Elsődleges funkciója a káros baktériumok elpusztítása, ám ezzel együtt a hasznos baktériumok, többek között az acidophilus is távozik a szervezetből.

Az acidophilus fontossága

A hasznos baktériumok közül az acidophilus a legfontosabb, mivel ez a baktérium található meg a legnagyobb arányban a többihez képest.

Az acidophilus mennyiségével egyenes arányosságban áll a bevitt táplálék megfelelő feldolgozása és hasznosulása. Természetesen, ez sokkal messzebbre mutat, mint első ránézésre gondolnánk, hiszen a táplálék felszívódásának mértéke szinte minden szerv funkciójára hatással van, többek között a teljes immunrendszerre is.

Mivel az immunrendszer megfelelő működőképessége igen erősen függ az acidophilus mennyiségétől, ebből adódóan szinte minden betegséghez és rendellenességhez köze van.

Még azok a genetikai hajlamok is erősen függnek ettől a tényezőtől, amik öröklődés folytán mindenképpen jelen vannak, mivel erős immunrendszer esetén, akár egy életet le lehet élni úgy, hogy egy-egy hajlam nem üti fel a fejét.

Méregtelenítés okosan

Méregtelenítés során is rengeteg acidophilus távozik a szervezetből, melyek pótlására feltétlenül szükség van.

Azok számára, akik szeretnék elérni a méregtelenítés valódi célját, a tiszta és egészséges szervezetet, érdemes olyan táplálék kiegészítővel méregteleníteni, mely azonnal visszapótolja ezeket a fontos anyagokat.

Bármilyen méregtelenítést is végez valaki, a bélflóra egyensúlyát helyre kell állítani, melyhez rendelkezésre állnak különböző táplálék kiegészítő formájában a hasznos baktériumok.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords