Bélgáz

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraA bélgáz termelődése természetes folyamat a szervezetben, akkor jelent problémát, ha ennek a mennyisége jóval magasabb a normális szintnél.

A bélgáz kétféleképpen jön létre. Egyrészt a lenyelt levegőből származik, másrészt a bélfalon lerakódott táplálék lebomlásakor jön létre.

Egészséges felnőtt szervezetben naponta 500 milliliter bélgáz termelődik, melynek nagy része a bélfalakon keresztül felszívódik, kisebb része a végbélen keresztül távozik.

Amikor valakinek ezzel problémái vannak, tehát a bélgáz termelődése sokkal magasabb az elviselhetőnél, akkor meg kell keresni ennek okát, és azt lehetőleg megoldani.

A túlzott bélgáz termelődés elég kellemetlen, mivel távozásához hang és rossz szag társul, valamint általában előtte hasfájás kíséri a folyamatot.

A túlzott bélgáz termelődés egyik alapvető oka, ha az egyén több levegőt nyel a normálisnál. Ez előfordulhat gyakori rágógumizástól, cigarettázáskor, valamint kapkodó étkezéskor.

A túlzott levegőnyeléshez hozzájárul a sok szénsavas folyadékfogyasztás, melynek csak egy része távozik szájon keresztül, böfögés formájában, a nagyobb része hozzáadódik az alapvetően termelődő bélgázhoz.

Érdemes a rágógumizást csökkenteni, rossz fogazatot megcsináltatni, továbbá nyugodttá tenni az étkezés idejét, időt kell adnunk magunknak arra, hogy képesek legyünk minden falatot rendesen megrágni és nyugodtan lenyelni. Ezzel elkerülhető, hogy több levegőt nyeljünk le a normális mennyiségnél.

Az egészségtelen táplálkozás a másik leggyakoribb oka a túlzott bélgáz termelődésnek. A félkész ételek, valamint az adalékanyagokkal dúsított táplálék rengeteg olyan anyagot tartalmaz, mely emészthetetlen a szervezet számára.

Ezen táplálékok nagy része emésztetlenül jut el a belekig, ahol a bélflóra segítségével elkezd lebomlani. A bomlás melléktermékeként létrejönnek a bélgázok. Egy része ugyan képes felszívódni a bélfalon keresztül, ám van egy jelentős mennyiség, melynek távoznia kell.

Amikor valaki huzamosabb időn keresztül fogyaszt egészségtelen táplálékokat, akkor a megemésztetlen táplálék nagy része lerakódik, majd felhalmozódik a bélfalakon. Azon túl, hogy ez igen egészségtelen, hiszen a méreganyagok elkezdenek visszaáramolni a szervezetbe, egyre kevesebb hányada lesz az idekerült tápláléknak, mely képes lesz felszívódni, valamint a bélgázoknak is egyre kevesebb része lesz, ami felszívódik, így ezek egyre nagyobb mennyiségben távoznak a béltraktusból a végbél irányába.

Természetesen, alapvetően vannak olyan élelmiszerek, melyek összetételükből adódóan fokozott bélgáz termelődést idéznek elő. Ilyen élelmiszerek a hüvelyesek, a káposztafélék, karfiol, karalábé, brokkoli, hagyma, retek. Ezen kívül azok a táplálék félék, melyek tejcukrot tartalmaznak, valamint a túlságosan zsíros ételek.

A bélgáz mennyiségét könnyedén csökkenteni lehet, ha kicsit odafigyelünk életmódunkra, valamint nyugodt körülményeket biztosítunk az étkezések idejére.

Nagyon hatékony eszköz a túlzott bélgáz termelődésének csökkentésére egy alapos béltisztító méregtelenítő kúra, mely által el lehet távolítani a bélfalról azokat a felhalmozódott emésztetlen tápanyagokat, melyek megakadályozzák a bélflóra normál működését.

A béltisztító méregtelenítés nem csupán a bélgáz termelődést normalizálja a szervezetben, de egyéb emésztési problémákra is megoldást nyújthat, valamint felszabadítja a szervezet lekötött energiáit, ezzel erősíti az immunrendszert.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords