Béltisztító kúra: miért nélkülözhetetlen?

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraNem is gondolnánk, hogy szervezetünkbe mennyi méreganyag kerül. Itt nem csupán az egészségtelen táplálkozásra kell gondolni, hanem a környezetünkben lévő toxinokra is. Jelenlétük egy idő után olyan szintet ér el, amivel szervezetünk egyedül nem tud megküzdeni. A béltisztító kúra mindenki számára segítséget kínál a mérgek és salakanyagok eltávolítására. Ezzel megelőzhető, vagy megszüntethető számos igen kellemetlen panasz a puffadástól kezdve a pattanásos bőrig, ahogyan a vastagbélrák kockázata is jelentősen csökkenthető a béltisztító kúra segítségével.

A mai világban elkerülhetetlen, hogy függetlenítsük magunkat a különböző mérgektől. Aki kimegy az utcára, hajat mos vagy feltesz egy arcpakolást, közvetve és közvetlenül is találkozhat toxinokkal. De azok sincsenek teljes biztonságban, akik nagy odafigyelést és rengeteg pénzt áldoznak arra, hogy étrendjüket bio termékekből állítsák össze: a levegőből és a vízből ugyanis rengeteg méreganyag kerülhet az élelmiszerekbe, és ezáltal testünkbe, de még a stressz hatására is termelődnek bennünk toxinok.

Arról már ne is beszéljünk, hogy az egészségtelen étkezés, a kész- és félkész ételek, a gyorséttermi menük, a fehércukorban és állati zsírokban gazdag termékek, mennyire ártalmasak. Ha nem tisztítjuk ki rendszeresen testünket például egy béltisztító kúra alkalmazásával, a mérgek és salakanyagok felhalmozódhatnak és lerakódhatnak, ami a mindennapi életünket megnehezítő tüneteket, vagy akár betegségeket eredményezhet.

Béltisztító kúra tünetmentesség esetén is

Sokan felteszik maguknak a kérdést, mikor érdemes belevágni a béltisztító kúra elvégzésébe. Nos, számos olyan kellemetlen tünet létezik, ami részévé válhat az életünknek, és nem is gondolnánk, hogy a hátterükben a szervezetben lerakódott méreganyagok állhatnak. Ilyen lehet például az elégtelen emésztés, a krónikus székrekedés és hasmenés, a fokozott gázképződés és a puffadás, vagy a kellemetlen szájszag. Szintén intő jel, az állandósuló hasfájás, a szokatlan színű és szagú széklet, a lepedékes nyelv, az erőteljes izzadságszag, a Candida-fertőzés, a reflux, az ekcéma, a kiálló has, a paraziták jelenléte, a gyakori fejfájás, a fáradékonyság, a súlyingadozás és az általános rossz közérzet.

Ne üljünk a babérjainkon akkor sem, ha nincsenek panaszaink. Tünetmentesség esetén –a megelőzés érdekében– évente lehetőleg 3-4 alkalommal, de legalább tavasszal és ősszel kerüljön be a béltisztító kúra a naptárunkba.

A kúra hatásai

A béltisztító kúra jótékony hatást gyakorol a bélmozgásra, javítja annak intenzitását és gyakoriságát, segítve ezzel az ürítést, a székrekedés, hasmenés és puffadás megszüntetését. Eltávolítja a mérgeket, a letapadt salakanyagot és a bélrendszerben élő, anyagcseréjük során toxinokat termelő parazitákat, ezáltal a jótékony baktériumok elszaporodásához is hozzájárul, ami magával hozza a vastagbélben elhelyezkedő bélflóra egyensúlyának helyreállítását. Mivel a bélflóra meghatározó szerepet tölt be a K- és B-vitaminok, valamint egyes emésztőenzimek termelődésében, részt vesz az anyagcserében, és támogatja az immunrendszer működését –az immunsejtek 70 százaléka a vastagbélben található–, a béltisztító kúra révén ezeknek a funkcióknak a hatékonysága is javulni fog. A szervezet védekezőképességének erősítésével a béltisztító kúra tehát támogatást nyújthat az az influenza, a nátha és a megfázás, vagy akár a sokak életét megkeserítő allergiák kialakulásával szemben.

Ráadásul a béltisztító kúra nemcsak belsőnkre, de külsőnkre is pozitívan hat: segíti a lassan múló pattanások gyógyulását, rugalmasabbá, selymesebbé teszi a bőrt, erősebbé, fényesebbé a hajat és egészségesebbé a körmöket. Már a kúra elvégzése közben életerősebbnek érezhetjük magunkat, energiaszintünk megnő, a fáradékonyság, álmatlanság és a rossz közérzet elmúlik. A salakanyagok kiürítésével súlyunkból is vesztünk, így a béltisztító kúra segíthet a fogyásban és a mindenki által hőn áhított lapos has elérésében.

Egészséges táplálkozás

Amikor a vastagbéltisztításról és a méregtelenítésről beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az egészséges étrend szerepét. Erről annyit érdemes tudni, hogy az étrendváltás, azaz a zsíros, finomított cukrokban és szénhidrátokban gazdag, valamint adalékanyagokkal dúsított ételek, az alkohol, a koffein és a dohányzás elhagyása mellett nagyon fontos a rostok fokozott bevitele. A növényi rostok és az egészséges táplálkozás azonban önmagában nem elegendő, hiszen ezekkel sem küszöbölhetjük ki, csupán lassíthatjuk a mérgek felhalmozódását: a tökéletes méregtelenítés kulcsa a minőségi béltisztító, ami kíméletesen fejti ki hatását.

Ne feledjük, hogy az olcsó termékek gyakran alacsony minőségűek, és félő, hogy nem lesz ugyanolyan hatékonyságú az ilyen készítményekkel elvégzett béltisztító kúra. Éppen ezért, vásárlás előtt kérjük ki azok véleményét, akik már túl vannak egy béltisztító kúra elvégzésén, vagy olvassuk el a szakmai fórumokat, és a felhasználók hitelesített tapasztalatai tartalmazó internetes oldalakat. Mindig olyan béltisztító kúra mellett döntsünk, ami három lépcsőben tisztítja meg szervezetünket: külön termékkel gondoskodik a vastagbél kitakarításáról, a mérgek eltávolításáról és a paraziták kiűzéséről, miközben a segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát és pótolja a hiányzó tápanyagokat.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords