Candida

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraAmikor candida gombáról beszélünk, általában a candida albicans gombára gondolunk, mely a candida sarjadzógombák leggyakoribb faja.

A candida gomba alapvetően megtalálható minden ember szervezetében, a bélflóra részét képezi, és elengedhetetlenül szükséges a normál működéshez.

A probléma ott kezdődik, amikor a candida gomba túlságosan elszaporodik a szervezetben, és kikerül a szabályos kontroll alól.

Ebben az esetben a candida elözönli a szervezet nyálkahártyáit, ekkor már betegségről beszélünk, mely kezelést igényel.

Candida elszaporodásának gyakori tünetei

A candida gomba elszaporodásának rengeteg tünete van, melyek főként akkor adhatnak okot a gyanúra, ha több tünet együttesen jelentkezik.

Gyakori tünetek közé tartoznak az egészségi zavarok, étvágytalanság, gyakori émelygés, levertség, fáradékonyság, szellemi kimerültség, gyomorégés, vastagbél problémák, nemi szerv viszketése, váladékozása, hosszú időn át tartó hőemelkedés, különböző belső szervi gyulladások, hirtelen hajhullás, látható ok nélküli hirtelen testsúlyváltozás.

Ezen tünetek túlnyomó része más okokra is visszavezethető, ezért egy-két tünet jelentkezése, nem feltétlenül utal candida gomba túlszaporodásra, ám ha felmerül a gyanú, akkor muszáj elvégezni a szükséges vizsgálatokat.

Candida túlszaporodást előidéző tényezők

A candida túlzott elszaporodásának gyakori oka az elégtelen táplálkozás, a tápanyag felszívódásának akadályozása, valamint a túlzott szénhidrát bevitel.

Másik gyakori ok a rendszeres antibiotikum alkalmazás. Az antibiotikum kipusztítja a bélflóra hasznos baktériumait, azután az képtelenné válik az egyensúlyra a candida gombával szemben, nem tudja megakadályozni az elszaporodást.

Cukorbetegek és étel allergiások esetében is gyakori a candida túlszaporodása, mivel ezekben az esetekben alapvetően nem optimális a bélflóra egyensúly, valamint az immunrendszer is le van gyengülve a normális működéshez képest.

A folyamatos stressz, valamint a hormontartalmú készítmények tartós szedése is kiváltó oka lehet a bélflóra egyensúly felborulásának, ami a candida túlszaporodásához vezethet.

Ezen tényezők egy része megelőzhető egy kis odafigyeléssel és életmód változtatással. Amikor más betegségek révén kialakulhat ez az állapot, akkor folyamatos ellenőrzéssel kontroll alatt tartható és megakadályozható a candida túlszaporodása.

A candida túlszaporodásának kezelése

Ahhoz, hogy a candida gomba mértéke megfelelő mértékűre csökkenjen a szervezetben, valamint fenntartható legyen az állapot, több dolgot kell együttesen megtenni.

Első lépésként azonnali étrendváltoztatást kell eszközölni, el kell kezdeni egy candida diétát, mely rászorítja magát az ember a szénhidrátszegény étkezésre.

Érdemes tudni, hogy a szénhidrát a candida gomba alapvető táptalaja, tehát ennek drasztikus lecsökkentésével elősegítjük tömeges pusztulásukat.

Emellett érdemes valamilyen gombaölő szert szedni, melyet kizárólag szakorvosi vélemény alapján válasszunk ki.

Mindez csak akkor válik hatásossá, ha alapvető méregtelenítést végzünk, lehetőleg oly módon, hogy a béltisztítás kerüljön előtérbe, mivel elsősorban a bélflóra egyensúlyát kívánjuk optimális állapotba hozni.

Méregtelenítés folyamán sokszor a hasznos baktériumok is távoznak, ezért olyan szert érdemes használni a méregtelenítéshez, mely ezeket pótolja, valamint olyan összetevőket tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords