Ekcéma

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraAz ekcéma roppant kellemetlen bőrgyulladás, mely vörös foltok és hámlás formájában jelentkezik, valamint viszkető érzés társul hozzá. Se nem esztétikus, se nem kellemes. A jó hír, hogy lehet tenni ellene, legrosszabb esetben is enyhíthetők a tünetek.

Az ekcéma lehet genetikai eredetű, de legtöbbször egészen más okok húzódnak a bőrgyulladás hátterében. Látszólag nem sok köze van a bőrgyulladásnak az emésztési folyamatokhoz, ám ha jobban a dolgok mélyére ásunk, egyértelművé válik, hogy elsősorban ez lehet az alapvető ok.

Az ekcéma tulajdonképpen egy allergiás reakció. A szervezet valamilyen anyagra túl érzékeny, és a bőrgyulladás egy immunreakció. Éppen ezért fordul elő olyan gyakran, hogy a bőrfelszín kezelése sokszor sikertelen, hiszen ez olykor csak gyenge próbálkozás a tünetek megszüntetésére.

Hogyan függ össze az emésztés elégtelensége a bőrproblémákkal?

A helytelen táplálkozás révén nagyon sok emészthetetlen szintetikus anyag jut szervezetünkbe. Ezen kívül ott van a számos egyéb méreganyag, akár a légszennyezettséget nézzük, akár a gyógyszereket, mely bekerül szervezetünkbe.

Ezek az emészthetetlen maradványok megtapadnak a bélfalon, nem távoznak a szervezetből. A bélcsatornában bomlásnak indulnak, majd az így képződött méreganyagok felszívódnak a bélfalon keresztül és visszajutnak a vérkeringésbe, miáltal elérik a sejteket.

Az immunrendszer erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy védekezzen a méreganyagok ellen, egy részét közömbösíti, más részét megpróbálja kijuttatni a szervezetből, ám a bélcsatornába jutva pontosan ugyanaz történik, mint első körben, így egy része újra és újra visszaáramlik.

Az immunrendszer a mérgek egy részét megpróbálja a bőrfelületen keresztül kijuttatni a szervezetből, ennek révén jön létre a bőrgyulladás, vagyis az ekcéma. Így tekintve a folyamatot már világos, hogy a bőrfelület kezelése krémekkel és egyéb anyagokkal szinte teljesen hatástalan, hiszen ez csupán tüneti kezelése a problémának.

Az étrend változtatása, a méregtelenítés és a salaktalanítás azonban megoldást nyújthat a problémára, hiszen pontosan azokat a mérgeket segít eltávolítani, mellyel az immunrendszer képtelen egyedül megbirkózni.

Sok esetben az ekcéma 30 éves kor felett üti fel a fejét, mely tünetek előtt értetlenül állnak az emberek, főként ha a családban nem fordult elő hasonló korábban.

Az emésztési rendellenesség és az ekcéma összefüggéseit figyelembe véve nem igazán van mit csodálkozni ezen, hiszen 30 éves korra általában már olyan mennyiségű méreganyag gyűlik fel a szervezetben, valamint olyan nagy mennyiségű salakanyag van lerakódva a bélfalakon, amivel az immunrendszer már képtelen megbirkózni. Szinte természetes állapot, hogy ilyenkor megjelennek az ekcéma tünetei.

Egy alapos méregtelenítéssel és salaktalanítással jó eséllyel csökkenthetők a tünetek, bizonyos esetekben teljesen meg is szüntethetők. Ám ez nem elég ahhoz, hogy tartós eredményt lehessen elérni, mindenképpen szükség van étrendváltoztatásra.

Érdemes étrendünkből kiiktatni azokat a tényezőket, melyek nem túl hasznosak a szervezet számára, mint például az édességet, egyszerű cukrokat, cukros és szénsavas üdítőket, rágcsálnivalókat. Ezen kívül érdemes hanyagolni a gyorséttermi étkezéseket.

A folyamatos stresszes állapot is hozzájárul a rossz emésztéshez, így az ekcéma kialakulásához is, ezért muszáj néha regenerálódni, lazítani. A rendszeres testmozgás is sokat javíthat az emésztés hatékonyságán.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords