Fáradtság

Méregtelenítés | méregtelenítő kúraNapjaink felgyorsult világában a fáradtság tünetét szinte mindenki ismeri, éppen ezért nem igazán tulajdonítunk neki túlzott jelentőséget, pedig lehet, hogy kellene.

Az elmúlt évtizedekben a versenyszellem már az általános iskola alsó tagozatában is kialakul, sokszor gyermekeink is olyan mértékben túl vannak hajszolva, gyakran eszünkbe sem jut, hogy a fáradtság nem természetes velejárója hétköznapjainknak.

Annyi mindennel kapcsolatban kell megfelelnünk egyszerre, hogy egyáltalán nem csodálkozunk a folyamatos fáradtság érzésén. Annyira részévé válik életünknek, hogy már az sem tűnik fel, ha egy átlagos nap végén kimerültek vagyunk.

Nyilvánvaló, hogy erős fizikai vagy szellemi igénybevétel során az ember elfárad, ez természetes dolog, ám ennek az állapotnak az állandósulása már nem az.

Amennyiben semmilyen igazolható magyarázata nincs a kimerültségnek, akkor az okok máshol keresendők.

Fáradtság okai

A szervezet rengeteg funkciót lát el hétköznapjainkban, a legegyszerűbb életfunkciók is bonyolult műveleteket kívánnak, melyek ellátásához energiára van szükség.

Amikor fáradtságot érzünk, energiaszintünk egyértelműen sokkal alacsonyabb a normálisnál.

A felvett táplálék mennyisége és minősége nagymértékben meghatározza a szervezet energiaellátását, ám csak abban az esetben igaz ez az állítás, ha a felvett táplálék képes hasznosulni.

Amikor a szervezet energiaellátása nem kielégítő, annak több oka is lehet. Előfordulhat, hogy nem kielégítő a táplálékbevitel mennyisége vagy minősége, ilyen esetben beszélünk alultápláltságról.

Fáradtság érzés jelentkezhet akkor is, ha megfelelő az energia mennyisége, ám a szervezet valamilyen rejtett betegséggel küzd, melynek sokkal nagyobb az energiaigénye, mint normál körülmények között.

A fáradtság érzésének leggyakoribb oka az egészségtelen táplálkozás. Amikor olyan táplálékot viszünk be szervezetünkbe, melyek haszontalanok, annak feldolgozása sokkal több energiát igényel a szervezettől, mint amennyi energiát nyújt. Ilyenek a rágcsálnivalók, chipsek, édességek.

A félkész élelmiszerek révén annyi adalékanyag jut a szervezetbe, hogy sokszor azok kiszűrése, lebontása, vagy eltávolítása a szervezetből roppant energiákat igényel, jó esetben egyenértékű azzal az energiamennyiséggel, amit a táplálék nyújt.

A cukros, szénsavas üdítők, energiaitalok szintén rengeteg méreganyagot juttatnak a szervezetbe, mely táplálék tekintetében kifejezetten haszontalan, ám rengeteg feladatot ad a szervezetnek.

Az immunrendszer tökéletes működéséhez szükség van bizonyos energiamennyiségre. Amennyiben az energiaháztartás felborul a szervezetben, akkor lép fel a fáradtság érzése, hiszen a különböző funkciók ellátásához máshonnan vonja el a szervezet az energiát.

A szervezet méregtelenítése, mely a béltisztítást is magában foglalja, ha megfelelően végezzük, eltüntetheti a fáradtság érzését, hiszen rengeteg energia képes felszabadulni.

Egy méreganyagokkal telített szervezetben túl nagy az immunrendszer energiafelhasználása, hiszen a méreganyagok felismerése és eltávolítása életbevágóan fontos, így ez elsőbbséget élvez energiafelhasználás szempontjából.

Amikor a szervezet eljut arra a szintre, hogy az immunrendszer már nem képes ellátni feladatait teljes mértékben, akkor már olyan „energiaadósságról” van szó a szervezetünk felé, mely egyrészről nagyon nehezen pótolható, másrészről állandó fáradtság érzést okoz.

Méregtelenítéssel és vitamin pótlásával visszaállíthatjuk ezt az egyensúlyt, mely által energikusak leszünk, könnyebbé válik életünk.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords