Fogyókúra

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraAz utóbbi évtizedekben a fogyókúra a leggyakoribb témája a női magazinoknak, női műsoroknak, és az internet megjelenése óta számos weboldalnak és fórumnak.

A fogyókúra témája mindig is érdekelte a nőket, hiszen minden ember szeretne csinosabb és egészségesebb lenni. Sajnos, nagyon sokan nem kapcsolják össze ezt a két nézőpontot, pedig egyik következik a másikból.

Az elhízás nem szüntethető meg, véglegesen biztos nem, egy villám diétával. Sokkal tartósabb eredményt lehet elérni, ha tisztába kerülünk a túlsúly okával, és közvetlenül kezeljük azt. Így még a kínlódással járó villám diétákat is el lehet kerülni.

A fogyókúra lehet gyors és erőteljes, vagyis drasztikus, lehet folyamatos, tehát enyhébb, valamint lehet állapot fenntartó kúra, mely tulajdonképpen inkább már egy életmódnak mondható.

A fogyókúra elején az első és legfontosabb, az okokat feltárni és aszerint cselekedni, lehetséges, hogy nincs is szükség diétára, csupán egy kis életmód változtatásra.

Érdemes tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy mi is az elhízás gyakori oka, és miért fullad kudarcba olyan gyakran a fogyókúra.

Amikor a szervezetbe túl sok olyan anyag jut be a táplálékkal együtt, ami emészthetetlen, akkor az elérkezik a bélcsatornába, ahol a nagy része megreked. Minél hosszabb ideig tart egy egészségtelen életmód, annál több adalékanyag tapad meg a bélfalon.

A bélfalon található a bélflóra, melynek fontos funkciója van az emésztés folyamatában, ám ha ezt elfedi a megemésztetlen táplálék, akkor a valódi táplálék sem lesz képes felszívódni, így egyre több és több táplálékot követel a szervezet, míg az ember már csupán a fogyókúra hatásában bizakodhat.

A megemésztetlen anyagok a bélcsatornában rekednek, majd megindul egy bomlási folyamat, mely által olyan méreganyagok képződnek, amik igen rossz hatással vannak a szervezetre. A méreganyag bekerül a véráramba és az összes sejthez képes eljutni.

A bomlás során nem minden képes lebomlani és felszívódni, így mindig lesznek a bélfalon maradványok, melyek egyre inkább megkövesednek, ezzel teljesen tönkretéve a bélflóra egyensúlyát.

A fogyókúra ezeket a maradványokat nem tünteti el, márpedig ebből adódik az energiaháztartás felborulása, és az evés kényszere. Még amikor valaki nincs tisztában azzal, hogy kényszeresen eszik, hiszen nem érzi úgy, hogy ez több lenne a normálisnál, akkor is több a táplálékbevitel, mint amire alap esetben szükség lenne.

Ebben az esetben a fogyókúra sajnos csak legyengüléshez vezet, ám a fogyásban csak részlegesen, időszakosan, vagy egyáltalán nem segít.

A siker érdekében, a fogyókúra minden esetben méregtelenítéssel és béltisztítással kell, hogy kezdődjön, hiszen minden valószínűség szerint ez az elhízás forrása.

A méregtelenítés után érdemes áttérni egy egészségesebb táplálkozásra, olyan ételek fogyasztására, melyek kevés adalékanyagot tartalmaznak, kevésbé cukrosak, valamint a testmozgást sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Érdemes végiggondolni, hogy a fogyókúra hatékonysága nem abban rejlik, hogy mennyire vagyunk képesek a napi energia bevitelt a nullához legközelebb vinni, hiszen ez amellett, hogy roppant nehéz és fájdalmas, sokszor nem is hatékony.

Az első és legfontosabb eleme a normál testsúlynak, hogy a bevitt táplálék mennyire hasznos a szervezet számára, valamint mennyire képes hasznosulni.

Amennyiben képesek vagyunk étrendünk változtatására, egy tulajdonképpeni életmódváltásra, úgy a fogyókúra elavult szóvá válik szókincsünkben, örökre elfelejthetjük, és egy jobb minőségű életet élhetünk.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords