Hajhullás

hajnövesztő, hajhullás, haj, fejbőrt, hajnövesztésA hajhullás nagyon sok ember életét megkeseríti, ebből adódóan rengeteg próbálkozás és kísérlet történik ennek megszüntetésére. Sokszor a folyamat legfontosabb részlete marad ki, mégpedig a hajhullás kiváltó okának meghatározása.

A hajhullás néha a hormonok működésére vezethető vissza, és ebből adódóan az ember azt gondolná, hogy sajnos nincs mit tenni ezzel kapcsolatban.

Néha, főként hölgyek esetében, a túl sok vegyi anyaggal való kezelést, hajfestést és dauerolást okolják.

Bármennyire furcsának tűnik, egyik ok sem elegendő ahhoz, hogy hajhullást okozzon, legalábbis tartósan nem. Előfordulhat persze, hogy szakszerűtlen festés során a haj tönkremegy, ám ez csak időszakos állapot. Amennyiben a szervezet optimálisan működik, a haj is regenerálódik.

Nagyon sok kozmetikai cég specializálódott arra, hogy hajhullást megakadályozó samponokat, balzsamokat és különböző hajpakolásokat fejlesszen ki. Ezek a szerek azonban nagyon ritkán válnak be, mivel a tüneti kezelés nem a legmegfelelőbb módja a probléma kezelésének.

A legtöbb táplálék kiegészítőket gyártó és forgalmazó cég is rájött, hogy hatalmas lehetőség van azokban a vitaminokban és nyomelemekben, melyek hatással vannak a haj megerősítésére, illetve a hajhullás megakadályozására.

Ez már egy fokkal jobb megközelítési módszer, hiszen nyilvánvaló, hogy a szervezet nem működik teljesen optimálisan, és a hajhullás csupán egy tünet.

Arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a vitamin és nyomelem bevitele nem biztos, hogy elegendő a kezeléshez, a bevitt anyagoknak hasznosulniuk kell ahhoz, hogy hatással legyenek a hajhullás megakadályozására.

Kevés emberben merül fel, hogy egészségtelen életmódja lehet az alapvető oka, amikor a hajhullás megjelenik tünetként. Sok esetben elegendő lenne az emésztési problémákat megszüntetni, és oly sok tünet mellett, a hajhullás is abba maradna.

Amikor a táplálék minősége nem megfelelő, telítve van emészthetetlen adalék anyagokkal, azok a bélcsatornában megrekednek, és a vitaminok bevitelét is roppant nagy mennyiségben kellene emelni ahhoz, hogy az elegendő mennyiség képes legyen felszívódni.

A bélcsatornában megrekedt táplálék maradvány megakadályozza a táplálék nagy részének, valamint a vitaminoknak a felszívódását, és oly sok probléma és tünet mellett ilyenkor megjelenik a hajhullás is, mint tünet.

Ebben az esetben szinte mindegy, hogy milyen hajpakolást vagy kezelést vetünk be a hajhullás ellen, a probléma gyökere kezeletlen marad.

Amikor valaki megfelelő méregtelenítést végez saját magán, melybe a salaktalanítás is benne foglaltatik, akkor megszabadítja bélcsatornáját azoktól a megkövesedett maradványoktól, melyek megakadályozzák a táplálék és a vitamin hasznosulását.

Van még egy alapvető oka annak, amikor a hajhullás tünetei megjelennek, ám ez az ok is az elégtelen emésztésre vezethető vissza.

Amikor a megemésztetlen táplálék megreked a bélcsatornában, az ott elkezd lebomlani, és a folyamat révén mérgező anyagok szabadulnak fel. Ezek a mérgező anyagok visszaáramolnak a szervezetbe, így többszörözve meg az immunrendszer feladatát.

Ahhoz, hogy az immunrendszer képes legyen ellátni feladatait, több energiára van szüksége, melyet olyan funkcióktól von el, melyek kevésbé szükségesek az életfunkciók fenntartásához, mint például a haj minőségének megtartása. Ilyenkor lép fel a hajhullás tünete.

Leggyakrabban ez a két említett ok összeadódik, így a hajhullás csak úgy akadályozható meg tartósan, ha méregtelenítünk, salaktalanítunk, továbbá pótoljuk a hiányzó vitaminokat, nyomelemeket és probiotikumokat.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords