Hasmenés

Méregtelenítés | méregtelenítő kúraA hasmenés gyakori és híg állagú székletürítést jelent, mely ugyan nem betegség, de minden esetben valamilyen figyelmeztető tünet arra vonatkozólag, hogy a szervezetben valami nem optimálisan működik.

Mivel a hasmenés több dolog tünete lehet, ezért maga a tünet nem elegendő a betegség meghatározásához, így mindenképpen szakorvosi vizsgálatot kíván, mielőtt bárki is otthoni kezelésbe kezdene.

A hasmenés leggyakrabban fertőzésből vagy ételallergiából ered. Fertőzés esetén muszáj kivizsgáláshoz folyamodni, hogy a betegség megszüntethető legyen. Ételallergia esetén legegyszerűbb megoldás elkerülni azokat az ételeket, melyek megemésztése nehézséget okoz a szervezet számára és ebből adódóan hasmenést okoz.

Leggyakoribb ezek közül a tejérzékenység, mivel a tejcukor nagyon sok szervezet számára emészthetetlen. Amikor valaki biztos benne, hogy ez az eset áll fenn, akkor oly módon kell módosítani étrendjét, hogy a tejcukor tartalmú élelmiszereket elkerülje.

Hasmenés előidézője lehet egy hirtelen étrendváltozás a korábbihoz képest, amikor valaki hirtelen sokkal több gyümölcsöt, illetve rostos táplálékot fogyaszt. Általában gyümölcs alapú diéták esetében fordul elő, vagy abban az időszakban, amikor hirtelen több gyümölcshöz lehet hozzájutni, és némelyek elővigyázatlanul túl sokat fogyasztanak belőle hirtelen.

Amikor hasmenés tünetei jelentkeznek, akkor végig kell gondolni, hogy van-e olyan gyógyszer, mely kiválthatja a tüneteket, mert ha igen, akkor nagyon valószínű, hogy a szervezet nem tolerálja azt, és más típusú gyógyszerrel kell azt kiváltani.

Köztudomású tény, hogy az idegeskedés is kiválthatja a hasmenés tünetét. Ez összefüggésben áll az ideges állapotban történő hormon túltermelődéssel, mely által emésztési zavarok léphetnek fel. Vannak emberek, akikre ez kevésbé van hatással, ám amikor az idegeskedés krónikussá válik, megjelenik a hasmenés is. Vannak, akik érzékenyebbek, és már egyszeri ideges állapot is kiváltja ezt a kellemetlen tünetet.

Hasmenés veszélyek

A két napnál tovább tartó hasmenés kiszáradáshoz vezethet, ezért a folyadékot mindenképpen pótolni kell.

Sajnálatos módon, nem csupán a folyadék, hanem a vitamin és ásványi anyag is kiürül a szervezetből, ezért ezekről gondoskodni kell.

Másik roppant nagy veszély hasmenés esetén, hogy a bélfalon található hasznos baktériumok egy része is távozik, valamint a bélnyálkahártya a hasmenés hatására megsérülhet. Ahhoz, hogy az emésztés helyreálljon, ezeket a sérüléseket rendbe kell hozni.

Érdemes azzal tisztában lenni, hogy gyerekek és az idős, beteg emberek sokkal könnyebben kiszáradnak, így ha esetükben hasmenés lép fel, azonnali hatállyal orvoshoz kell fordulni, nagyon veszélyes otthoni kísérletezésbe kezdeni.

Hasmenés egyéb okai

Egyes méregtelenítő kúrák hatására is létrejöhet hasmenés tünete, ami némely esetben teljesen természetes, egészen addig, amíg nem tapasztaljuk magunkon a kiszáradás jeleit.

A kiszáradás jelei

A kiszáradás első jelei a folyamatos szomjúságérzet, kirepedezett ajkak, beesett szem. Amikor ezeket tapasztaljuk magunkon, akkor azonnal pótolni kell a folyadékot, vagy félbe szakítani a méregtelenítő kúrát és más módszerhez folyamodni.

Béltisztító kúra során nem csupán a vitaminokat és ásványi anyagokat kell pótolni, hanem azokat a hasznos baktériumokat, melyek az egészséges bélflóra részét képezik. Ehhez olyan termékeket érdemes felhasználni, mint például a Clean Inside béltisztító, és az ehhez hasonló készítmények, hiszen így válik biztonságossá a méregtelenítés és salaktalanítás.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords