Máj méregtelenítése

Méregtelenítés | méregtelenítő kúraA máj tisztasága roppant fontos az egészség szempontjából, hiszen immunrendszerünk fontos alkotóeleme, valamint alapvető életfunkciókat lát el.

A máj, azon túl, hogy nagy szerepe van az emésztésben és az anyagcserében, alapvető méregtelenítési funkcióval bír. Éppen ezért igen fontos maga a máj méregtelenítése.

Ezt érdemes úgy elképzelni, mint egy takarítógép tisztítását. Arra is szükség van, hiszen másként használhatatlanná válik, és nem lehet vele többé takarítani. Míg a takarítógépet kicserélhetjük, vagy megjavíttathatjuk, ha elromlik, a májjal már nem olyan egyszerű ez a művelet, éppen ezért érdemes előrelátónak lenni, és időben nekilátni a máj méregtelenítésének.

Milyen alapvető funkciókat gátol a nem optimálisan működő máj?

  1. A máj termeli az epét, melynek fontos szerepe van az emésztésben.
  2. A máj felelős a fehérje anyagcseréért, melyek közül legfontosabbak, az aminosav anyagcsere, valamint a véralvadással kapcsolatos funkciók.
  3. A máj szénhidrát anyagcseréje felelős a normális glükóz szint fenntartásáért, és még egyéb fontos dolgokért.
  4. A máj végzi a zsírsavak lebontását, valamint a koleszterin kiválasztást, továbbá a szteroid hormonokkal kapcsolatos funkciókat.
  5. A máj méregtelenítő funkciója elengedhetetlen folyamat, ezáltal képes kiválasztani és lebontani a gyógyszereket, mérgeket, toxinokat.
  6. Nem utolsó sorban, képes rengeteg vitamint és vasat tárolni, melyre a szervezetnek szüksége van.

A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült, ezen kívül még rengeteg feladatot lát el a máj szervezetünkben, de már ennyiből is látszik, hogy máj nélkül életképtelenek lennénk.

Pontosan ezért olyan fontos a májra vigyázni, és néha érdemes máj méregtelenítést végrehajtani. Mint nagyon sok más esetben, itt is sokkal egyszerűbb a megelőzés, mint egy súlyos betegség utólagos kezelése.

A máj működési romlásának tünetei

A máj egy olyan szervünk, mely roppant nagy túlterhelést képes elviselni, ráadásul hosszú időn keresztül. Nagyon sokáig semmilyen tünet nem tapasztalható.

A jelentkező tünetek is igen enyhék és általánosak ahhoz, hogy azonnal májproblémákra gondoljon az ember. Első tünetekként a levertség, emésztési zavarok és a túlzott fáradékonyság jelentkezik. Ezek olyan tünetek, melyet nem igazán szoktunk komolyan venni, hiszen annyi minden okozhatja.

Pontosan ezért érdemes akkor is máj méregtelenítést végezni időnként, ha semmi jel nem utal arra, hogy problémák lennének.

A máj méregtelenítését végezhetjük különböző, erre alkalmas gyógyteákkal, vagy kifejezetten erre kifejlesztett méregtelenítő készítményekkel, mint amilyen a ToxiClean® készítmény, mely képes a nehézfémeket is eltávolítani szervezetünkből.

A máj túlterhelése

Érdemes végiggondolni életvitelünket, milyen dolgokat teszünk, mely terheli a májat. Az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres alkohol fogyasztás, rendszeres gyógyszer vagy drog fogyasztás.

Sajnálatos módon, már az is elegendő a máj túlterhelődéséhez, ha valaki belvárosban, vagy olyan helyen lakik, ahol elegendő nehézfém juthat a szervezetébe.

Szinte lehetetlen ezen helyzetek mindegyikétől távol tartani magunkat, még akkor is, ha tudatosan odafigyelünk egészségünkre. Pontosan ezért nagyon fontos időről időre a máj méregtelenítése.

Máj méregtelenítésének módja

Ahhoz, hogy a májat otthoni körülmények között méregtelenítsük, rendelkezni kell az alapvető tudással és tisztában kell lennünk a lehetséges következményekkel, melyhez szükségünk van valakire, aki jártas ebben a témában. Mindenképpen ajánlatos szakember felügyeletére hagyatkozni.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords