Méregtelenítés otthon

Méregtelenítés | méregtelenítő kúraAz otthoni méregtelenítésnek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt, éppen ezért érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt bárki belekezd egy otthoni méregtelenítő kúrába.

Az otthoni méregtelenítés először a tájékozódással és a szervezéssel kezdődik. Aki minden előkészület nélkül belevág egy méregtelenítő kúrába, olykor igen meglepő, illetve fájdalmas tüneteket tapasztalhat.

A tervezés első lépései

Először is meg kell határozni, hogy milyen lehetőségeink vannak a méregtelenítés idejére, azután ez alapján eldönteni, hogy gyors és drasztikus méregtelenítést végzünk, vagy enyhébb és hosszabb ideig tartót.

Azok számára, akik rendszeresen megterhelő munkát végeznek, nem javasolt a drasztikus méregtelenítés, hiszen fizikailag és szellemileg is legyengülhetnek tőle egy rövid időre, mely által nem lesznek képesek ellátni munkájukat.

Amennyiben van lehetőség egy-két hétre nyugodt otthoni körülményeket teremteni, esetleg szabadságra menni, akkor valóban jó ötlet gyorsan túlesni egy megerőltető méregtelenítésen, ám ebben az esetben is érdemes előre kikérni szakorvos véleményét.

Bármilyen egészségügyi elégtelenség, vagy krónikus betegség ezt lehetetlenné teszi, hiszen kihatással lehet a kezelésre, akár szövődményeket is eredményezhet. Ilyen esetekben kizárólag orvosi felügyelet mellett végezhető bármilyen méregtelenítő kúra.

Ugyanez vonatkozik a fejlődő szervezetre, tehát fiatalkorúakra, valamint várandós vagy szoptatós kismamákra is. Végig kell gondolni, valamint konzultálni kell szakorvossal, hogy milyen következményei lehetnek egy otthoni méregtelenítésnek, majd csak azután belevágni, ha az orvos támogatja ezt.

Miután minden körülményt figyelembe vettünk, el tudjuk dönteni, hogy milyen intenzitással kívánjuk szervezetünket méregteleníteni.

Az otthoni méregtelenítés módozatai

Második legfontosabb kérdés, hogy milyen módon kívánjuk kivitelezni az otthoni méregtelenítést.

Évtizedekig élt az a tévhit, hogy a méregtelenítés legegyszerűbb módja a teljes koplalás. Hívják null kalóriás diétának is, ám ez csupán részlegesen méregtelenít, ám annál jobban legyengíti a szervezetet. Nem javasolt az alkalmazása.

Másik nagyon elterjedt módszer, a hashajtó alkalmazása. Ez a módszer egy fokkal jobb az előbbinél, ám mégsem a legmegfelelőbb. A hasmenés által nagyon sok szükséges anyag is távozik a szervezetből, melyeket muszáj pótolni, ellenkező esetben nem csak legyengüléshez, de később emésztési zavarokhoz is vezethet.

Vannak emberek, akik a szaunát választják otthoni méregtelenítésként, melyre akár az infraszauna is alkalmas. Ez egy hosszadalmasabb, ám megfelelő módszer. Természetesen, emellett a helyes táplálkozásra és a folyadékpótlásra is erősen oda kell figyelni, valamint a táplálék kiegészítőket sem szabad kifelejteni a programból.

Amikor valaki sokkal enyhébb méregtelenítésre vágyik, akkor a zöld tea kínálhat erre jó megoldást. Ez egy hosszútávú és enyhe méregtelenítési módszer, akár egy méregtelenítés utáni állapotot is könnyedén fenn lehet tartani általa hosszú időn keresztül.

Az otthoni méregtelenítés szempontjából az elsődleges szabály a biztonságos módszer meghatározása, valamint a szélsőségek elkerülése.

A biztonságot azzal garantálhatjuk saját magunk számára, ha olyan segítséget veszünk igénybe, mely a méregtelenítés során elveszített hasznos dolgokat pótolja szervezetünk számára, mint például a Natural Swiss termékek és egyéb táplálék kiegészítők.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords