Méregtelenítő program | Belső testtisztítás

Méregtelenítés | méregtelenítő kúraHa felszaladt ránk pár kiló, fáradtnak, lomhának érezzük magunkat, emésztési panaszok kínoznak, itt az ideje egy alapos, és hatékony méregtelenítő program elvégzésének. A méregtelenítő program tünetmentesség esetén is erősen ajánlott, ilyenkor a kúra a megelőzést szolgálja.

Ha röviden akarnánk megfogalmazni a méregtelenítő program lényegét, elegendő lenne annyit mondanunk, hogy a méregtelenítő program segítségével eltávolíthatjuk a szervezetünkben, és különösen az emésztőrendszerben felgyülemlett mérgeket, valamint salakanyagokat. Bár sokan azt gondolják, hogy a modern kor találmányáról van szó, valójában a méregtelenítés szinte egyidős az emberiséggel: elég a legtöbb vallásban fontos szerepet kapó a böjtölésre, vagy a már az ókorban mindennaposnak számító, belső testtisztító szertartásokra, kúrákra gondolni.

Az egészséges étrend nem minden

Hiába igyekszünk egészségesen táplálkozni, hacsak nem élünk a Föld egy teljesen elzárt szegletében, biztosan bejutnak mérgek a szervezetünkbe. A folyamatot a modern életvitel, a kevés mozgás és a finomított cukrokban, állati zsírokban, adalékanyagokban gazdag étrend pusztán felgyorsítja. Ezt a fokozott „méregterhelést” pedig a szervezet egy idő után már nem képes tolerálni, ilyenkor kezdenek a mérgek, valamint a káros salakanyagok –elsősorban a vastagbélben– lerakódni.

A felhalmozódott toxinok negatívan befolyásolják az emésztést, és az immunrendszer működését, ennek következményeként kellemetlen panaszok jelentkeznek, egyúttal fogékonyabbá válunk a (fertőzéses) betegségekre, sőt, a vastagbélrák kockázata is jelentősen megnő. A méregtelenítő program célja éppen ezért kettős: segít megszüntetni a tüneteket, valamint hozzájárul a megelőzéshez. Ebből következik, hogy évente több alkalommal, tünetmentesség esetén is erősen ajánlott az elvégzése. A legjobb, ha évente 3-4 alkalommal végigcsinálunk egy méregtelenítő programot, az őszi és a tavaszi méregtelenítést azonban semmiképpen ne mulasszuk el. Természetesen, a panaszok jelentkezésekor végképp nem szabad késlekedni, amennyiben krónikus székrekedést és/vagy hasmenést, puffadást, gyakori hasfájást, szájszárazságot, szájszagot, zavaró gázképződést, elégtelen emésztést, refluxot, nehezen múló pattanásosokat, szokatlan szagú, elszíneződött székletet tapasztalunk, sokat fáj a fejünk, rossz a közérzetünk, fáradékonyak vagyunk, illetve Candida- és/vagy parazitafertőzésben szenvedünk, azonnal kezdjünk bele a méregtelenítő program elvégzésébe. Akkor is tegyünk így, ha zavar a kitüremkedő hasunk, az ekcémás bőrünk, valamint súlyproblémáink vannak. Mivel hozzájárul az immunrendszer működését közvetlenül befolyásoló bélflóra egészséges összetételének helyreállításához, a szervezet védekezőképességét erősítő méregtelenítő programmal a fertőzéses (pl. szezonális) megbetegedéseknek is elejét vehetjük.

A méregtelenítő program kiválasztása

Ha rászántuk magunkat valamilyen méregtelenítő program elvégzésére, nem árt, ha előtte beszerezzük a kellő információkat. Óvakodjunk a kétes eredetű, vagy egy-két készítménnyel csodákat ígérő szerektől: olyan méregtelenítő programot válasszunk, ami külön termékkel oldja meg a vastagbél megtisztítását (rostok), a belő szervek, és különösen a máj méregtelenítését (gyógynövények), valamint az élősködők eltávolítását (anti-parazita készítmény). Lényeges, hogy a méregtelenítő program pótolja a hiányzó tápanyagokat, és kizárólag természetes alapanyagot tartalmazzon. A kúra sikeréhez a rendszeres mozgás, az egészséges étrend (fehér cukor, állati zsírok, kész- és félkész ételek, alkohol, koffein elhagyása, a szénhidrát mennyiségének csökkentése) is hozzájárul. Mielőtt megvásároljuk a méregtelenítő programot, érdemes előtte a megfelelő internetes szakmai fórumokon tájékozódni, illetve elolvasni az ellenőrzött véleményoldalakat. A hangsúly ezúttal a hitelességen van, azokat a beszámolókat fogadjuk el, amelyek valóságtartalmáról meggyőződhettünk.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords