Parazita

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraA parazita olyan élősködő, mely egy más faj egyedének testfelületén, vagy testének belsejében tartózkodik, mivel csak így képes túlélésre. A gazdatest biztosítja neki a táplálékot és a védelmet.

Rengeteg féle parazita létezik, sajnos olyanok is, melyek számára az emberi szervezet jelenti a gazdatestet. Az ember számára ez már nem annyira ideális állapot, hiszen leggyakrabban kellemetlenséggel jár a parazita jelenléte.

Olyan paraziták is léteznek az emberi szervezeten belül, melyek képesek teljesen észrevétlenek maradni, semmilyen látható tünetet nem produkálnak, mégsem ideális a jelenlétük, mivel egyes szervek működését alattomosan befolyásolhatják, illetve módosíthatják.

Az emberi testfelületen lévő parazitákkal könnyebb dolgunk van, mivel láthatók és legtöbbjük kellemetlen viszkető érzést nyújt. Ilyenek a tetvek, atkák, poloskák, emberbolhák, szúnyogok, kullancsok stb. Ezeket a parazitákat könnyebb felfedezni, majd eltávolítani a testfelületről.

Sokkal nehezebb azonban elbánni a szervezeten belül megtelepedő parazitákkal, mivel legtöbbször tudomásunk sincs a jelenlétükről. A parazita sokkal könnyebben jut be az emberi szervezetbe, mint azt gondolnánk.

Leggyakoribb paraziták, melyek az emberi szervezeten belül telepszenek meg, a galandférgek, az orsóférgek, a cérnagiliszták és a toxoplasma. Természetesen, ennél sokkal többféle parazita létezik, ezek csupán a leggyakoribbak. Ezek némelyike igen erőteljesen befolyásolhatja a szervezet működését, beteggé teheti azt, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni, vagy ha már megtörtént a fertőzés, akkor minél hamarabb megszabadulni tőlük.

Legtöbb esetben a parazita petéje jut be a szervezetbe, méghozzá fertőzés útján. Ez a folyamat általában észrevétlenül történik, ezért higiénikus szempontból nem megfelelő környezetben a visszafertőzés folyamatos lehet. Ez főként a gyermekek között gyakori, de a felnőttek sincsenek védve.

Parazita szervezetbe jutásának megelőzése

Viszonylag kevés lehetőségünk van a paraziták elkerülésére, mivel legtöbbje még akkor sem látható, ha testfelületen van és nem a szervezet belsejében. Ennek ellenére, érdemes elkerülni azokat az embereket, illetve közösségeket, ahol majdnem biztosan vannak fertőzött emberek.

Az emésztést befolyásoló parazitákkal szemben úgy a legésszerűbb védekezni, ha nem fogyasztunk nyers vagy kevéssé átsütött húst.

Ezen kívül, főként külföldön, sokkal nagyobb hangsúlyt kell fordítani a nyers zöldségek és gyümölcsök megtisztítására, mert sok esetben ezek a paraziták petéinek hordozói.

Szervezeten belüli paraziták eltávolítása

Egy olyan méregtelenítő program, mely magában foglalja a bélcsatorna tisztítását, eredményre vezető megoldást nyújt a paraziták kilakoltatásával kapcsolatban is.

A béltisztító kúra sajnos a méreganyagokkal, salakanyagokkal és a parazitákkal együtt számos hasznos baktériumot is kitakarít, mely a bélflóra fontos részét képezi, tehát mindenképpen olyan táplálék kiegészítőt kell választani, mely ezeket a nélkülözhetetlen baktériumokat pótolja a szervezet számára.

Több ilyen megoldás is létezik manapság, többek között a Clean Inside béltisztító kúra is biztosítja a tisztítás mellett az emésztéshez szükséges bélbaktériumok szervezetbe juttatását.

A paraziták életfeltételei közé tartozik, hogy észrevétlenek maradjanak, és ezek az apró élőlények sokszor sikeresen rejtőzködnek. Sok ember nem is tud róla, hogy milyen élősködőket hordoz szervezetében.

Ez az egyik nyomós érv arra vonatkozóan, miért érdemes teljes értékű belső tisztítási programot végrehajtani magunkon. Paraziták nélkül sokkal könnyebb és biztonságosabb az életünk.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords