Salaktalanítás

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraA salakanyag olyan szilárd maradványok összessége, mely a bélcsatornában rekedt, és a szervezet képtelen belőle energiát nyerni, nem hasznosítható. A salakanyag olyan mértékben tapad a bélfalra, hogy külső rásegítés szükséges az eltávolításához, ez a külső rásegítés a salaktalanítás, melyet sokan összetévesztenek a méregtelenítéssel.

A salakanyag különböző maradványokból tevődik össze. Egyrészt, az emészthetetlen táplálékmaradványok, melyek már lebomlottak, valamint a víztartalmuk is felszívódott a bélfalon keresztül. Ehhez hozzáadódnak a különböző gyógyszermaradványok, szintetikus anyagok, valamint a bélflóra elhalt mikroorganizmusai.

A salaktalanítás életbevágóan szükséges, hiszen a salakanyag elzárja a bélcsatorna egy részét, valamint megkövesedett állapotban deformálja azt, így módosítva működését. A bélflóra is képtelen az egyensúlyra és funkciójának ellátására, ha ez a megkövesedett anyag beborítja felszínét.

Minél több salakanyag rakódik le a bélfalon, annál könnyebben megtapad a következő emészthetetlen maradvány, így az emésztési problémák egyre nagyobb méreteket öltenek az évek múlásával.

Az imént már említésre került, hogy a salaktalanítás és a méregtelenítés nem ugyanaz, bár sajnos nagyon sokan összetévesztik a kettőt. A méregtelenítés az a folyamat, amikor eltávolításra kerülnek a méreganyagok és a toxinok a vérkeringésből, gerincvelőből, idegrendszerből, májból, veséből. Ezzel szemben a salaktalanítás az a folyamat, amikor a bélrendszerben felhalmozódott salakanyag kerül eltávolításra, mely méregtelenítés útján nem távozik.

Amikor valaki úgy méregteleníti szervezetét, hogy a salaktalanítás folyamatát nem végzi el, azzal sok esetben nem ér el túl nagy eredményt, mivel a távozó méreganyagok és toxinok nagy része megrekedhet a bélrendszerben, főként a felhalmozódott salakanyag által, és újra visszakerülhet a szervezetbe.

Ebből kifolyólag, az ideális állapot, ha a méregtelenítés és a salaktalanítás egyszerre történik, hiszen béltisztítás révén a méregtelenítés is sokkal hatékonyabb lesz.

A salaktalanítás folyamatát sokféleképpen lehet elvégezni. Vannak bizonyos magas rosttartalmú élelmiszerek, melyek képesek ezeket a megkövesedett salakanyagokat kitakarítani a bélrendszerből, ennek ellenére érdemes táplálék kiegészítőket alkalmazni, mint például a Clean Inside béltisztító kúra, mivel egy ilyen segítség révén lesz a salaktalanítás teljes értékű.

A salaktalanítás akkor tökéletes, ha a bélflóra egyensúlyát is helyreállítjuk, melynek nagyon fontos funkciója van az emésztés során.

Mi történik a bélflórával?

Amikor a salakanyag hosszú időn keresztül helyezkedik el a bélcsatornában, akkor a bélflóra egyensúlya óhatatlanul is felborul, mivel a hasznos mikroorganizmusok élőhelye veszélyeztetve van, így az részben kipusztul.

A salaktalanítás folyamán is sok hasznos baktérium távozik a salakanyaggal együtt, ezért ezt mindenképpen pótolni kell.

Amikor salaktalanítás után nincs pótolva a megfelelő mennyiségű hasznos baktérium, akkor a kórokozó baktériumok, vírusok és gombák nincsenek kellőképpen megakadályozva a szaporodásban, így könnyen túlszaporodhatnak, ezzel folyamatosan gyengítve az immunrendszert.

Bár a reklámok szerint a különböző joghurtok élőflórát tartalmaznak, még ha így is lenne, akkor sem lenne elegendő a bélflóra egyensúlyának helyreállítására. Mindenképpen pótolni kell azokat megfelelő probiotikum formájában.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords