Székrekedés

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraA székrekedés definíciója, amikor a székletürítés túl ritka, meghaladja a két napos időintervallumot, valamint túl kicsi a mennyisége. Ez több okra vezethető vissza, ám általában ez egy más betegség vagy rendellenesség tünete, melyre érdemes lenne odafigyelni egészségünk érdekében.

A székrekedés egyéb kellemetlenségekkel is együtt járhat, melyek közül leggyakoribb tünetek a fejfájás, levertség, álmosság, kimerültség, felpuffadás, gyomor és hasfájás, étvágytalanság, depresszió.

Ezek a tünetek főként a székrekedés által végbemenő visszamérgezéstől vannak, mely a következő módon jön létre.

Azoknál az embereknél fordul elő gyakran, akik egészségtelenül étkeznek, főként a finomított lisztből készített pékárut, magas cukortartalmú, valamint túl zsíros ételeket részesítik előnyben. Ezek nagyon könnyen megtapadnak a bélfalon, anélkül, hogy felszívódnának.

Mindeközben, a megtapadt ételmaradék víztartalma felszívódik, ennél fogva egy megkövesedett réteg képződik a bélfalon. A létrejött megkövesedett réteg hatására a bélfal eldeformálódik, elveszíti rugalmasságát, továbbá egyre nagyobbá válik a nemkívánatos réteg, míg végül nagyon fájdalmassá válik a székletürítés, vagy egyszerűen elzáródik a vastagbél.

A székrekedés számtalan okból kifolyólag létrejöhet. Manapság népbetegségnek számít az állandó stressz, mely által valós emésztési problémák adódhatnak, ami azután székrekedést eredményez.

A székrekedés másik igen gyakori oka a mozgásszegény életmód. Nem ritka, hogy az emberek egész nap ülő munkát végeznek egy irodában, ennek ellenére nem mozognak egyáltalán, nem sétálnak, mindenhová autóval mennek, lépcsőzés helyett liftet használnak, tehát kizárólag csak az a mozgás történik az életükben, ami feltétlenül szükséges számukra a helyváltoztatáshoz.

Ez nem csak elhízáshoz, de annak okához, emésztőrendszeri panaszokhoz és székrekedéshez vezethet. Mindez annak ellenére történik így, hogy csupán egy pici odafigyelést igényelne.

A székrekedés néha gyerekkori megmaradt rossz szokásokra vezethető vissza. A gyerekek nagy része nem szereti félbehagyni a játékot, így alapvető életfunkcióikról is hajlamosak lemondani, gyakorta kell őket figyelmeztetni.

Iskolás korban az is előfordulhat a gyermekeknél, hogy illetlenségnek tartják a tanóra alatt a kikéredzkedést, ezért inkább elfojtják az ingereket, mely elfojtások ellenirányú hullámokat okoznak, melyek visszatolják a salakanyagot a harántvastagbélbe. Ilyen esetekben egyre több folyadék szívódik fel, mely székrekedéshez vezet.

Olykor előfordul, hogy az ingerek visszafojtása rossz szokássá válik, és egészen felnőttkorig megmarad, míg az ember rá nem döbben, hogy ezzel micsoda károkat okoz önmagának, a székrekedés esetén túl is.

Sokan úgy érzik, hogy a székrekedés csupán egy kellemetlenség, esetleg szerencsétlenségként fogják fel, pedig sokkal több annál. Tudatos táplálkozással megelőzhető, továbbá amíg nem jönnek létre súlyos egészségügyi problémák, helyrehozhatók a károk.

Amikor a helyreállítás kerül szóba, az csakis olyan méregtelenítéssel érhető el, mely teljes mértékben béltisztító hatású. Ilyen esetekben a Clean Inside® béltisztító program azért is kitűnő választás, mert nem csupán az oda nem illő dolgokat távolítja el a belekből, hanem pótolja a méregtelenítés révén kitakarított hasznos bélbaktériumokat is, melyre a szervezetnek igen nagy szüksége van.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords