Tisztítókúra az egészségesebb életért

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúraHogy miért szükség a rendszeres tisztítókúra? Nos, a szervezetünkben felhalmozódott és lerakódott méreg- és salakanyagokat időről-időre el kell távolítani, ezzel ugyanis nemcsak megelőzhetőek, de meg is szüntethetőek olyan kellemetlen tünetek és betegségek, mint a pattanások, a krónikus székrekedés, a fáradékonyság vagy akár vastagbélrák.

Szervezetünkbe időről-időre rengeteg méreganyag kerül. Gondoljunk csak az adalékanyagokkal dúsított, tartósított élelmiszerekre, az ivóvíz klórtartalmára, a különböző rovarirtó szerekkel kezelt növényekre, a szennyezett levegőre, vagy a nem organikus kozmetikai készítményekre. Ez nap, mint nap akkora mennyiségű toxint jelent, amivel szerveztünk önállóan egy idő után képtelen megküzdeni. A salak- és méreganyagok felhalmozódnak és lerakódnak, ami rendkívül megnehezíti szerveink normális működését. Pontosan emiatt ajánlatos évente legalább kétszer, ősszel és tavasszal egy alapos tisztítókúra elvégzése, de egészségi állapotunknak megfelelően, ennél gyakrabban is indokolt lehet a tisztítókúra.

Miért fontos a tisztítókúra?

A szervezetben felhalmozódott és lerakódott méreg- és salakanyagok megakadályozzák az emésztés normális működését, a vitaminok, nyomelemek és más, az egészség fenntartásához elengedhetetlen anyagok felszívódását. A méreganyagok nem csupán az emésztésre vannak rossz hatással, más szerveinket, a vesét, májat de akár tüdőnket is károsíthatják. Egy hatékony tisztítókúra eltávolítja a szervezetben lévő lerakódásokat, ezáltal megelőzhetőek különböző betegségek. De ha már vannak kialakult panaszaink, nem érdemes várni, ajánlott minél hamarabb egy alapos tisztítókúra elvégzése.

Amikor muszáj a tisztítókúra

Vannak olyan mindennapos panaszok, amelyek talán már fel sem tűnnek, olyan régóta jelen vannak, így mindennapjaink részévé váltak. Ilyen például a szájszárazság, a kellemetlen szájszag, a lepedékes nyelv, a duzzadt szemhéj, a folyamatos orrdugulás vagy a kellemetlen, savanyú izzadás. De folytathatnánk a sort az emésztési zavarokkal, a krónikus székrekedéssel és a hasmenéssel (vagy ezek váltakozása), puffadással, fokozott gázképződéssel, gyakori fertőzésekkel (pl. Candida, influenza), nehezen múló gyulladásokkal, gyakori fejfájással. Ezek hátterében, sok esetben, a felhalmozódott és ki nem tisztult méreganyagok állhatnak, amit egy megfelelő tisztítókúra segítségével könnyen el lehet távolítani a szervezetből. De korántsem csak testi panaszokat, hanem pszichés tüneteket is okozhatnak a lerakódások, gondolhatunk itt a memóriazavaroktól és rossz közérzettől kezdve, a koncentrációs képesség elvesztésén át a változó kedélyállapotig vagy akár a depresszióig számos sokakat érintő panaszra. Az olyan tünetek, mint a kellemetlen szájszag vagy a lepedékes nyelv ébredés után a reggeli órákban észlelhető. Ennek hátterében az áll, hogy szervezetünk természetes méregtelenítése nagyrészt nyugalmi időben, alváskor zajlik. Ezt a folyamatot tudja erősíteni egy jól megválasztott tisztítókúra, amivel enyhíthetők vagy akár meg is szüntethetők a kellemetlen tünetek.

A tisztítókúra pozitív hatásai

Egy megfelelő tisztítókúra után számos pozitív hatást érezhetünk. A tisztítókúra következtében az emésztőrendszerből eltávoznak a lerakódott méreg- és salakanyagok, ennek köszönhetően helyreáll a bélflóra egyensúlya, ami hatással van az anyagcserére és a szervezet védekezőképességére: mindkét élettani funkció jelentősen javulni fog, ugyanis a bélflóra baktériumai többek között emésztőenzimeket is termelnek, valamint részt vesznek a tápanyagok hasznosításába, és hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez. Ezáltal a tisztítókúra nagy szerepet kap a fertőző betegségekkel, gyulladásokkal szembeni küzdelemben is, illetve azok elkerülésében.

Mivel a tisztítókúra segítségével normalizálódik az emésztés, így jó eséllyel megszűnik a krónikus hasmenés, a székrekedés, enyhül a hasfájás, a puffadás és a felfúvódás. A felszívódás hatékonyabbá válásával, a tisztítókúra alatt, fokozatosan növekszik az energiaszintünk, vitalitásunk, közérzetünk, sőt, mentális állapotunk is napról-napra jobb lesz.

A helyesen elvégzett tisztítókúra nem csak belsőnkre, de külsőnkre is igen sok pozitív hatással bír: gyorsabban gyógyulnak a bőrgyulladások, pattanások, a bőr sima és rugalmas, a körmök erősebbek, a haj fényesebb lesz. Miután a lerakódott salakanyagok távoznak a szervezetből, testsúlyunk több kilóval könnyebb lehet, valamint a tisztítókúra következményeként létrejövő gyorsabb és hatékonyabb anyagcsere és zsírégetés következtében, eltűnhet a hasi zsírréteg egy része: ezzel egy lépéssel közelebb kerülhetünk az áhított lapos hashoz. A tisztítókúra elvégzésével tehát mind az egészség-, mind a szépségápolásban pozitív eredményeket érhetünk el.

Tisztítókúra hatékonyan és biztonságosan

Számos hagyományos tisztítókúra létezik, ezek azonban általában nehezen kivitelezhetőek (olyan ételeket kellene fogyasztanunk, amelyek nem kaphatók minden évszakban, drágák vagy nem mindenki számára elérhetők), illetve (mint a léböjt) jelentősen megterhelik a szervezetet. Sokkal kényelmesebb és egyszerűbb egy gyógynövényeket tartalmazó tisztítókúra elvégzése, ami tökéletesen, mégis kíméletesen távolítja el szervezetünkből a mérgeket, valamint kiűzi a lerakódásokban megtelepedő élősködőket is.

A valóban működő, és biztonságos tisztítókúra legfontosabb feltétele, hogy kizárólag nagyon jó minőségű, ellenőrzött terméket használjunk. Ne feledjük, az alacsony ár gyakran alacsony minőséggel is párosul. Vásárlás előtt érdemes ellátogatni azokra az internetes fórumokra, amelyeken szakmai és felhasználói vélemények olvashatók, de itt is érdemes odafigyelni, hogy az írások hitelesítettek legyenek, hiszen ezekben nyugodtan megbízhatunk. További fontos tudnivaló, hogy olyan tisztítókúra mellett érdemes dönteni, amely a méregtelenítés mindhárom fázisában (béltisztítás, méregtelenítés, paraziták eltávolítása) külön terméket használ. Ne feledjük: a mindent egyben megoldások soha nem lehetnek annyira hatékonyak, mint az egyes problémákra célzottan kifejlesztett készítmények.


 
 
 Clean Inside béltisztító


 
ÁSZF
Oldaltérkép
Google Adwords